nieuws

6-10 mei is Universiteit Amersfoort weer te gast Bij Universteit Bergen, Noorwegen, waar we deelnemen aan een project over klimaatadaptatie in steden.

In het voorjaar van 2015 start er een aantal nieuwe projecten bij Universtiteit Amersfoort.

Om te beginnen is er vanaf 6 maart de basiscursus wetenschap. Die geeft een inleiding in wat wetenschap is, wat je ermee kunt en een begin voor eventuele burgerwetenschappers die aan de slag willen. Je kunt je nog inschrijven, en iedereen kan meedoen, ongeacht de vooropleiding.

Het burgerwetenschapproject Meet je Stad! is van start gegaan. In dit project wordt op 50-100 plekken in de stad gemeten aan klimaatverandering.  Wil je nog meedoen?Mail dan naar meedoen@meetjestad.net.

Er zijn nieuwe samenwerkingen gestart met onder andere Universiteit Bergen in Noorwegen en Leeds in Engeland. Kijk bij onderzoek voor meer informatie.

In december was Universiteit Amersfoort te gast op een symposium in Bergen, Noorwegen, over de toekomst van wetenschap. Bekijk onze 20 minuten durende lezing hier.

nl